Frågor & svar

Hur hittar jag rätt maskin just för mina ändamål?

Gå till fliken Bygg och välj en av yrkeskategorierna. Hittar du inte din yrkeskategori kontakta gärna en av våra säljare.

Jag har hittat min Dustcontrol-maskin och vill gärna veta vad den kostar – hur tar jag reda på det?

Kontakta gärna en av våra säljare och/eller besök vår Dustcontrol Webbshop.

Vad betyder alla symboler på produktsidorna för mobila maskiner – som H, enfas, trefas etc.?

Ladda ner vår industrikatalog och läs förklaringarna på sidan 4. Du kan även kontakta någon av våra kunniga säljare för mer information.

Vilka tillbehör fungerar med min maskin?

Vilka tillbehör som passar till din Dustcontrol-maskin framgår på maskinens produktsida under fliken Tillbehör. Är du osäker kontakta gärna vår kundservice eller en säljare.

Var hittar jag bruksanvisningar?

Du hittar alla bruksanvisningar när du klickar på dokument-symbolen i menyn eller på respektive produktsida. Du kan även scanna QR-koden som finns på din Dustcontrol-maskin för att komma till bruksanvisningen.

Hur gör man en filterrensning och när skall jag gör det?

Det finns en dekal om detta på din Dustcontrol-maskin. Du kan även scanna QR-koden på dekalen för att komma till våra instruktionsfilmerna och bruksanvisningen (läs kapitlet Drift).

När skall behållaren eller säcken tömmas? Hur görs det på ett korrekt sätt?

Gå till produktsidan, ladda ned manualen och läs kapitlet om Service/Underhåll. Titta gärna även på en av våra instruktionsfilmer.

När skall jag byta filter och hur skall jag göra det på ett korrekt sätt?

Gå till produktsidan, ladda ned manualen och läs kapitlet om Filterbyte. Titta gärna även på en av våra instruktionsfilmer.

Hur hittar jag rätt filter till min maskin och var kan jag beställa det?

Gå till produktsidan, ladda ned manualen och läs kapitlet om Reservdelar. Skriv upp beteckningen och artikelnumret och kontakta vår kundserve eller en säljare. Du kan också besöka vår Dustcontrol Webbshop och göra en beställning där.

Jag vill lämna in min maskin på service eller reparation – hur gör jag?

Gå till vår Service-sida – där kan du fylla i reparationsblanketten och skicka den till vår servicesamordnare.

Var köper jag reservdelar till min mobila maskin?

Reservdelarna till respektive maskinen hittar du i manualen. Skriv upp beteckningen, artikelnumret och serienumret och kontakta vår kundservice eller en säljare. Varje maskin har en grå dekal på motorn där artikelnumret och serienumret framgår. Du kan också besöka vår Dustcontrol Webbshop och göra en beställning där.

När kan man göra ett garantianspråk för mobila maskiner?

Garantitiden är två år och avser fabrikationsfel. Garantin gäller under förutsättning att maskinen används på normalt sätt och får den service som krävs. Normalt slitage ersätts inte. Reparationer ska utföras av Dustcontrol eller av person som godkänts av Dustcontrol. I annat fall förverkas garantin.

Jag behöver veta mer om tekniska data till min maskin – Hur kan jag ta reda på det?

Gå till produktsidan och läs mer om detta under fliken Tekniska Data. Du kan också ladda ned manualen. Hittar du inte informationen som du letar efter kontakta vår kundservice eller en säljare.

Jag har problem med motorn och/eller maskinen beter sig konstigt på annat sätt – Vad gör jag nu?

Gå till produktsidan, ladda ned manualen och läs kapitlet om Felsökning. Om du inte kan lösa problemen kontakta vår kundserve eller en säljare.

Jag har en äldre Dustcontrol-maskin och behöver ett nytt filter/nya plastsäckar/reservdelar/service – hur gör jag?

Det snabbaste sättet är att ta kontakt med vår kundservice. Ange maskinens beteckning och artikelnummer (varje maskin har en grå dekal på motorn där artikelnumret och serienumret framgår).

Hur får jag support och hjälp med vår Dustcontrol-anläggning?

Under fliken Service hittar du allt om Dustcontrols olika servicenivåer. Kontakta gärna en säljare om du vill veta mer.

Hur kan jag få tag i ett serviceavtal? Finns det olika?

Kontakta en säljare om du vill veta mer. Du kan även gå till fliken Service för att lära dig mer om vår olika servicepaket.

Dustcontrol, Box 3088, Kumla Gårdsväg 14, 145 03 Norsborg, SWEDEN