Pressrelease

 

 

kollage gff

Pressrelease Dustcontrol Maj 2019

Dustcontrol lanserar ett effektivt utsugningssystem för livsmedelsbranschen

Hygienkraven inom livsmedelsindustrin är mycket höga. Nu lanserar det svenska företaget Dustcontrol ett effektivt utsugningssystem för livsmedelsbranschen: "Good For Food – When Clean Is Not Enough". Systemet bidrar till en säker och hygienisk livsmedelsproduktion.

– Vi har tagit fram ett komplett system som gör det enkelt för livsmedelsproducenter att hantera sin produktion, berättar Donna Wei Stenberg, projektansvarig för Dustcontrols nya livsmedelssystem.

Dustcontrol har nästan femtio års erfarenhet av avancerade sugsystem och stoftavskiljare för alla typer av tillverkande industrier. Nu har Dustcontrol breddat sitt sortiment och tagit fram ett utsugningssystem som bidrar till en säker och hygienisk livsmedelsproduktion. Initiativet till systemet kom från en av företagets kunder, en stor livsmedelstillverkare i Tyskland.

Det är många regler och krav att ta hänsyn till när man levererar till livsmedelsbranschen. Dustcontrols nya utsugningssystem motsvarar både de europeiska och de amerikanska kraven för säker och hygienisk livsmedelsproduktion. Tack vare färgkodningen på borstar och tillbehör minimeras risken för korskontaminering. All utrustning är smidig att hantera och lätt att rengöra.

Utsugningssystemets sugborstar har en unik kombination av funktioner. De är utformade att möta kundernas krav på färgkodning, tillverkade av antistatiskt (ESD) material, kan rengöras hygieniskt (autoklaverbara) och har möjlighet till automatisk detektering. Förutom sugborstarna erbjuder Dustcontrol ett komplett sortiment av städtillbehör och slangar speciellt framtagna för livsmedelsindustrin.

Systemets föravskiljare gör det även möjligt för livsmedelsproducenter att återanvända material som sorterats ut, exempelvis gryn, mjöl, kryddor eller andra torrvaror.

– Vi ser mycket fram emot lanseringen av Dustcontrols nya utsugningssystem: "Good For Food – When Clean Is Not Enough", säger Donna Wei Stenberg. Det nya systemet bidrar till att livsmedelsproducenterna kan öka både kvaliteten och effektiviteten i produktionsprocessen, vilket i slutändan leder till högre lönsamhet.

Fakta
Dustcontrols utsugningssystem för livsmedelsbranschen uppfyller följande tekniska normer gällande:

• (EC) nr 1935/2004: Material och produkter avsedda att komma i kontakt med livsmedel.
• (EC) nr 2023/2006: God tillverkningssed när det gäller material och produkter avsedda att komma i kontakt med livsmedel.
• (EC) nr 10/2011: Material och produkter av plast som är avsedda att komma i kontakt med livsmedel.
• FDA (Food and Drug Administration)- (21CFR 174-178): Reglerar material avsedda att komma i kontakt med livsmedel.
• FDA 21CFR117.40: God tillverkningssed gällande utrustning och redskap.
• EN 1.4404 / AISI 316L: Rostfritt och syrafast stål.


Mer information
 

För mer information, kontakta: sales@dustcontrol.se

 

Bildmaterial (png):