Sökes

Teknikinformatör/Dokumentation och Utvecklingsingenjör/Projektledare sökes

Dustcontrol AB utvecklar, tillverkar och marknadsför mobila stoftavskiljare samt kompletta system för punktutsugning till industrin. Företaget grundades 1972 och har idag 140 anställda och koncernen omsätter ca 330 MSEK. Företagets affärsidé är att tillgodose kundernas behov av renare och effektivare produktion och mer hälsosam arbetsmiljö genom att utveckla, tillverka och sälja sugsystem för damm, rök och spån. Dustcontrol bedriver internationell verksamhet i form av egna dotterbolag i USA, Tyskland, Finland, Österrike och England samt har representation genom partners på ytterligare 30 marknader. Läs mera på www.dustcontrol.se

Är du intresserad av att jobba i ett framgångsrikt internationellt familjeföretag med miljöinriktning?

Till vårt huvudkontor i Norsborg söker vi:

Teknikinformatör/Dokumentation

Utvecklingsingenjör/Projektledare

 

 

Teknikinformatör/Dokumentation

Dina arbetsuppgifter
I rollen som teknikinformatör hos Dustcontrol AB blir din uppgift att beskriva komplexa tekniska produkter på ett tydligt sätt och ta fram teknisk dokumentation som manualer och produktblad.


Du kommer också bli drivande i utveckling av vårt konfigureringsverktyg som används av våra säljare i koncernen och även våra återförsäljare. Vi ser ett framtida behov av att utveckla konfigureringsverktyget till kommande krav. Vi arbetar idag med dokumentation i Paligo


På Dustcontrol AB arbetar du nära våra konstruktörer och utvecklare med information till olika branscher. Du har en gedigen kunskap och erfarenhet av teknik samt kunna skriva på ett informativt och pedagogiskt sätt.

Din profil
Som person är du självgående, vetgirig, strukturerad och pedagogisk. Du gillar att träffa nya människor och lockas av att jobba i en internationell miljö.
Skallkrav Högskole eller Civilingenjörsutbildning inom t.ex Elektronik, Maskinteknik.
Mycket goda kunskaper i Svenska och Engelska, tal och skrift.

Meriterande

  • Arbete med manualer till våra produkter.
  • Datablad/produktblad mm.
  • Utbildningsmaterial.
  • CAD-verktyg, gärna Solidworks/Composer
  • Erfarenhet från verkstadsindustrin och/eller IT kunskap.
  • Gärna kunskaper i BIM.

 

Villkor
Start: Omgående 38,75h/v. Ort: Norsborg. Urval sker löpande!

Ansökningar skickas till johanna.hallqvist@dustcontrol.se
Frågor om tjänsten kontakta Peter Söderling tel. 070665023

________________________________________________________

Utvecklingsingenjör/Projektledare

Arbetsuppgifter
Som Projektledare/utvecklingsingenjör på Dustcontrol AB jobbar du i vår utvecklingsavdelning med att utveckla produkter från tidig idéskiss till färdig produkt med fokus på Projektledning och utveckling. Du kommer att ansvara för projektledning och systemtekniska frågor i samband med såväl nyutveckling som produktvård. Det är viktigt att du kan arbeta självständigt med stor initiativrikedom och att du kan kommunicera resultaten i projekten och utvecklingsarbetet samt testa lösningarna i vårt labb liksom att säkerställa att vi uppfyller kraven för vår utrustning på våra olika marknader.


I arbetsuppgifterna ingår:
- Driva utvecklingsprojekt, mekanik / el
- Konceptframtagning
- Konstruktion med SolidWorks
- Bistå med kompetens för fortsatt utveckling av Dustcontrol produkter
- "Compliance" frågor


Erfarenhet & Personlighet
Vi söker dig som har en teknisk utbildning och med erfarenhet inom konstruktion och utvecklingsarbete. Det är meriterande om du har erfarenhet av luftteknik. Du har lätt för att samarbeta med andra och delar gärna med dig till andra av ditt tekniska kunnande. Du stimuleras av problemlösning och använder din kreativitet till att hitta nya lösningar. Du är driven, positiv och flexibel. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Uppfyller du inte alla våra önskemål, men tycker att jobbet passar dig – hör av dig ändå. Allra viktigast för oss är att hitta rätt person för uppgiften.


Tjänsten kräver att du talar och skriver engelska såväl som svenska obehindrat. Vill du veta mer om tjänsten kan du kontakta Peter Söderling, tel: 070 665 02 31.

Ansökningshandlingar skickas eller e-postas till:
Dustcontrol AB, Attn: Johanna Hallqvist, Box 3088, 145 03 Norsborg eller johanna.hallqvist@dustcontrol.se
Urval sker löpande.
Märk ansökan "Projektledare/Utvecklingsingenjör".