Sökes nu - CFO Koncernredovisning- Resultatrapportering- IT till Dustcontrol Norsborg

Dustcontrol AB utvecklar, tillverkar och marknadsför mobila stoftavskiljare samt kompletta system för punktutsugning till industrin. Företaget grundades 1972 och har idag 140 anställda och koncernen omsätter ca 260 MSEK.
Företagets affärsidé är att tillgodose kundernas behov av renare och effektivare produktion och mer hälsosam arbetsmiljö genom att utveckla, tillverka och sälja sugsystem för damm, rök och spån. Dustcontrol bedriver
internationell verksamhet i form av egna dotterbolag i USA, Tyskland, Finland, Österrike och England samt har representation genom partners på ytterligare 20 marknader.

CFO

Koncernredovisning- Resultatrapportering- IT

Din roll och dina uppgifter
Som CFO för Dustcontrol ingår du I företagets ledningsgrupp och förväntas driva arbetet vad gäller ekonomisk styrning av bolaget. I ditt uppdrag ingår yttersta ansvaret för att säkerställa redovisning och ekonomiprocesser
men även strategiskt framåtriktat arbete och affärsuppföljning.

I din roll ingår även ett övergripande ansvar för företagets IT-system. Du kommer själv leda och driva projekt kopplade till ekonomi och IT.

Du kommer att ha personalansvar för 4 personer på moderbolagets ekonomiavdelning.

Din bakgrund
För denna tjänst söker vi dig som är civilekonom och som har flerårig erfarenhet av koncernredovisning. Du är van att arbeta med ekonomistyrning av utländska dotterbolag samt att leda och driva projekt.

Du har gedigen erfarenhet av affärssystem, Jeeves eller motsvarande.

Koncernspråket inom Dustcontrol är engelska, men det är meriterande om du även har kunskaper i tyska.

Som person har du en övergripande affärsmässig helhetssyn som kopplar ekonomistyrningen till affärsmålen. Du har handlingskraft och är som ledare en självständig person som motiverar och engagerar dina medarbetare
och ledningskollegor.

Är du intresserad?
I denna rekrytering samarbetar vi med Janesköld Senior Consulting AB. Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Lars Janesköld på 070-692 43 12. För att söka tjänsten skickar du ditt cv märkt ”Dustcontrol” till lars.janeskold@jscab.se.


Välkommen med din ansökan senast den 16 dec 2016.