Dustcontrol introducerar ny ”grön” strategi för sitt mobila produktsortiment


Dustcontrols nya eco maskiner DC 1800 eco, DC 3900 eco, AriCube1200 och AirCube 2000


Dustcontrols nya stoftavskiljare och luftrenare med eco motor

 

Vi introducerar en serie nya miljövänliga motorer i vårt sortiment av mobila stoftavskiljare och luftrenare. De nya motorerna finns nu i modellerna DC 1800 och DC 3900. De har en energiförbrukning som är 100 W lägre än våra föregående motorer, men är trots det kraftfullare än de någonsin varit. De nya luftrenarna DC AirCube 1200 och DC AirCube 2000 har också försetts med miljövänliga motorer. Populära DC AirCube 500 har en miljövänlig motor sedan tidigare.

Nina Uggowitzer, vice vd hos Dustcontrol, förklarar: "Motorerna har utvecklats med hänsyn till miljön men utan att kompromissa med utsugskraft och kvalitet. De är kraftfullare än motorerna som vi använt tidigare och ändå är energiförbrukningen 100 W lägre. De innebär ett verkligt steg framåt och är ett av inslagen i vårt åtagande att minska våra produkters påverkan på miljön."

"Dessutom är de nya mobila stoftavskiljarna och luftrenarna belagda med en högre korrosivitetsklass (C4) som kräver en process som är mer miljövänlig än tidigare. Plus att alla maskindelar är anskaffade lokalt för att minimera Dustcontrols koldioxidutsläpp". "Dustcontrol AB är ISO 14001-certifierat sedan länge, men vi är angelägna om att göra så mycket vi kan när det gäller miljön", tillägger Nina. "De nya miljövänliga motorerna ingår nu i ett flertal av våra mobila modeller och vi siktar både på att de ska finnas i hela vårt sortiment mot slutet av året och att introducera andra miljövänliga alternativ. Vi har börjat med modellerna DC 1800 och DC AirCube eftersom de är några av de populäraste produkterna i vårt stoftavskiljarsortiment".

  • DC 1800 är en liten och lätt stoftavskiljare, idealisk där det finns behov för en bärbar, tillräckligt kraftfull maskin. Tack vare den låga vikten är den lätt att bära till arbetsplatsen och den kan enkelt förvaras eller rullas in under en arbetsbänk. Inte att undra på att den har blivit en favorit hos exempelvis sotare.

 

  • DC 3900 är en medelstor stoftavskiljare med effektiv cyklon och dubbla enfasmotorer. Den är lämplig för rengöring av och punktutsug från små till medelstora motordrivna verktyg som kvarnar, tryckluftsborrar och sågar.

 

  • AirCube-modellerna har en kompakt och robust design och en kapacitet på 500 ‑ 1800 m3/h vilket gör dem till extremt kraftfulla enfasluftrenare. Modellerna är en ren lösning för problem med luftburet stoft och erbjuder ett ytterst enkelt sätt att minska stoftkoncentrationerna i en arbetsmiljö.

 

"För att ytterligare minska våra produkters miljöpåverkan bygger vi våra maskiner som extra kraftiga maskiner, av svenskt stål", avslöjar Nina. "De är gjorda för att hålla. Den typiska livslängden för våra mobila stoftavskiljare är drygt sju-åtta år men de brukar hålla mycket längre och det finns de som hållit så länge som femton år. Vi tror att det är mycket längre än andra produkter på marknaden och det understryker ännu en gång vårt engagemang och vår inställning till att tillhandahålla en miljövänlig lösning när det gäller stoftavskiljning."

 

Gå till produktsidorna: DC 1800DC 3900DC AirCube 500DC AirCube 1200 och DC AirCube 2000