Dustcontrol vann hälsa- och säkerhetsutmärkelse

Dustcontrol som är specialister på stoftavskiljare har tilldelats Speedys, UK, hälsa- och säkerhetsutmärkelse för sin industridammsugare/stoftavskiljare DC 2900.

Dustcontrol vann utmärkelse på Speedy Hire mässan i UK

På bilden: Längst ut till höger ser ni vår säljare mobila stoftavskiljare i UK, Phil Haskins.

 

Dustcontrol som är specialister på stoftavskiljare har tilldelats Speedys, UK, hälsa- och säkerhetsutmärkelse för sin industridammsugare/stoftavskiljare DC 2900.

Företaget presenterades vid förra veckans ”T2VIPlive prisutdelning”. Värd var Simon Briggs från Speedy och Pollyanna Woodward från The Gadget Show. Ceremonin ägde rum på Telford International Centre. Eventet lockade över 1300 besökare.

T2VIPlive arrangeras av Speedy, som erbjuder utrustning både till uthyrning- och försäljning. Martin Knott, chef på Speedy för Business & Customer Excellence, delade ut priset.

Utmärkelsen tilldelades det företag vars produkt juryn bedömde "hade gett ett betydande och konkret bidrag till att förbättra hälsa och säkerhet på arbetsplatser."

Tillsammans med lämplig sugkåpa kan DC 2900 minska stoftutsläpp med nästan 100%. Det är en bra stoftavskiljare och ett perfekt alternativ istället för att sopa som frigör hälsofarligt damm i luften. Med standarddesign klass H med HEPA H13 filter, separation i cyklon, ett öppet inloppsflöde på 190m3/h har den en stark utvecklingskurva. Maskinen är enkel att använda och underhålla och minskar nivåerna av luftburet damm på byggarbetsplatser .

vår säljare Phil Haskins i UK demonstrerar filtret i DC 2900.Phil Haskins, försäljningschef mobila stoftavskiljare hos Dustcontrol UK, tog emot utmärkelsen och kommenterade: "Med DC 2900 kan användarna effektivt fortsätta sitt arbete utan att störa och skapa föroreningar. Sopning borde förbjudas eftersom vacuumet från stoftavskiljaren inte skapar luftburet damm under processen. Det uppsamlade stoftet förvaras säkert inuti stoftavskiljaren. Det är lätt att byta påse och filtrering är HEPA H13 med 99,95% stoftavskiljning vid 0,3 mikron.

Han fortsatte: "Vi är väldigt glada över att ha tilldelas denna utmärkelse. Vi har ägnat mycket tid och ansträngning åt produkten och se till att den är den ultimata lösningen för hälsa- och säkerhet. "

DC 2900 fångade domarnas intresse genom innovativ design, som gör det möjligt att suga upp dammet direkt vid källan och effektivt förvara och separera det med hjälp av cyklonteknik. Det veckade HEPA H13 filtret imponerade också på domarna, då det kan rengöras utan att behöva avlägsnas vilket praktiskt taget resulterar i helt dammfria påsbyten.

Phil avslutar: ”DC 2900 stoftavskiljaren är den primära barriären för att stoppa att initialt damm frigörs i luften. Det är en fantastisk produkt och återigen är det bra att DC 2900 får det erkännande den förtjänar. "

För mer information om Dustcontrols produkt, DC 2900, vänligen ring 08-531 940 00 eller skicka ett mail till support@dustcontrol.se

För ytterligare information besök dustcontrol.se

 

Pressreleasen är skriven av PR-byrån picpr i UK. För mer information, besök www.picpr.co.uk