Nyheter

 

Dammets faror

 

Välkommen till en kostnadsfri utbildning i dammets faror.

Dustcontrol har i samarbete med en professor i lung- och luftvägsforskning, Jobsafe och Byggnads tagit fram en utbildning som berättar om farorna med dammet och hur man ska hantera det.

Dammets faror - Utbildning

Välkommen till en utbildning i dammets faror.
Dustcontrol har i samarbete med en professor i lung- och luftvägsforskning, Jobsafe och Byggnads tagit fram en utbildning som berättar om farorna med dammet och hur man ska hantera det.

Tack Stefan Olsson

Nu har vår säljare Stefan Olsson bestämt sig för att gå i pension efter 31 år på Dustcontrol.

Han är en trotjänare och legendar som vi tackar för lång och trogen tjänst med fantastiska resultat. Dustcontrol tackar för alla fantastiska år tillsammans och önskar Stefan samtidigt lycka till i hans nya härliga tillvaro. 

 

Kontaktpersonen fram tills vår nya säljare börjar är vår försäljningschef Peter Ufer, hans kontaktuppgifter hittar ni här:
http://dustcontrol.se/sida/5-saljorganisationen.html

Nya DC Tromb

Nu lanserar vi DC Tromb edition 2019 och utökar samtidigt Tromb-familjen med DCF Tromb Föravskiljare och DC Tromb Twin.

Lungloppet - Var med och stöd Hjärt-Lungfonden!

Med Lungloppet vill Dustcontrol sprida kunskap om Hjärt-Lungfondens arbete och samla in pengar till hjärt- och lungforskning. Vår förhoppning är att få träffa 300 deltagare som springer, går eller "rullar" fram i spåret runt Norsborg i valfritt tempo.

Dustcontrol stödjer Loza Foundation - var med!

Loza Foundation arbetar för att hjälpa de mest utsatta människorna i de fattigaste länderna i Europa. Tack vare bidrag från såväl privatpersoner som stora företag kan hanterbara och praktiskt inrikatade projekt genomföras på plats i dessa områden.

Gå med och gör skillnad! Gå till https://lozafoundation.org/en

Nytt centralsugssystem för livsmedelsbranschen

Pressrelease Dustcontrol Maj 2019

 Dustcontrol lanserar ett effektivt utsugningssystem för livsmedelsbranschen

Hygienkraven inom livsmedelsindustrin är mycket höga. Nu lanserar det svenska företaget Dustcontrol ett effektivt utsugningssystem för livsmedelsbranschen: "Good For Food – When Clean Is Not Enough". Systemet bidrar till en säker och hygienisk livsmedelsproduktion.

– Vi har tagit fram ett komplett system som gör det enkelt för livsmedelsproducenter att hantera sin produktion, berättar Donna Wei Stenberg, projektansvarig för Dustcontrols nya livsmedelssystem.

Dustcontrol har nästan femtio års erfarenhet av avancerade sugsystem och stoftavskiljare för alla typer av tillverkande industrier. Nu har Dustcontrol breddat sitt sortiment och tagit fram ett utsugningssystem som bidrar till en säker och hygienisk livsmedelsproduktion. Initiativet till systemet kom från en av företagets kunder, en stor livsmedelstillverkare i Tyskland.

Det är många regler och krav att ta hänsyn till när man levererar till livsmedelsbranschen. Dustcontrols nya utsugningssystem motsvarar både de europeiska och de amerikanska kraven för säker och hygienisk livsmedelsproduktion. Tack vare färgkodningen på borstar och tillbehör minimeras risken för korskontaminering. All utrustning är smidig att hantera och lätt att rengöra.

Utsugningssystemets sugborstar har en unik kombination av funktioner. De är utformade att möta kundernas krav på färgkodning, tillverkade av antistatiskt (ESD) material, kan rengöras hygieniskt (autoklaverbara) och har möjlighet till automatisk detektering. Förutom sugborstarna erbjuder Dustcontrol ett komplett sortiment av städtillbehör och slangar speciellt framtagna för livsmedelsindustrin.

Systemets föravskiljare gör det även möjligt för livsmedelsproducenter att återanvända material som sorterats ut, exempelvis gryn, mjöl, kryddor eller andra torrvaror.

– Vi ser mycket fram emot lanseringen av Dustcontrols nya utsugningssystem: "Good For Food – When Clean Is Not Enough", säger Donna Wei Stenberg. Det nya systemet bidrar till att livsmedelsproducenterna kan öka både kvaliteten och effektiviteten i produktionsprocessen, vilket i slutändan leder till högre lönsamhet.

Fakta
Dustcontrols utsugningssystem för livsmedelsbranschen uppfyller följande tekniska normer gällande:

• (EC) nr 1935/2004: Material och produkter avsedda att komma i kontakt med livsmedel.
• (EC) nr 2023/2006: God tillverkningssed när det gäller material och produkter avsedda att komma i kontakt med livsmedel.
• (EC) nr 10/2011: Material och produkter av plast som är avsedda att komma i kontakt med livsmedel.
• FDA (Food and Drug Administration)- (21CFR 174-178): Reglerar material avsedda att komma i kontakt med livsmedel.
• FDA 21CFR117.40: God tillverkningssed gällande utrustning och redskap.
• EN 1.4404 / AISI 316L: Rostfritt och syrafast stål.

 

Donna Wei Stenberg, projektansvarig på Dustcontrol.

 

Mer information
För mer information, kontakta: sales@dustcontrol.se 

Ny Försäljningschef Skandinavien

Dustcontrol AB har anställt Peter Ufer som ny försäljningschef Skandinavien. Peter kommer senast från rollen som Regional Sales Manager på Sto Scandinavia och dessförinnan från bla. en utbildande roll hos hård- och mjukvarutillverkaren Apple Inc. Han har genom flera år med ledande befattningar inom försäljning och affärsutveckling skaffat sig en gedigen erfarenhet av strategisk försäljningsutveckling och av att utveckla och förädla starka varumärken på marknader som är hårt konkurrensutsatta.


Anna-Lena Berg, VD Dustcontrol : Peter kommer att tillföra Dustcontrol den energi, kunskap och det nytänkande som vi behöver för en fortsatt stark expansion inom byggsektorn och tillverkande industri. Jag är övertygad om att säljgruppen under hans ledning kommer att hitta nya vägar för att ytterligare förbättra våra starkaste kort: kundsamarbete och produktkvalitet.


Peter Ufer: -Att få bli en del av ett sånt starkt varumärke som Dustcontrol och framförallt att få ta över ansvaret för en framgångsrik försäljningsorganisation är både roligt och nervöst, det är ett fantastiskt jobb som gjorts tidigare av bla Anna-Lena och teamet. Jag ser fram emot att tillsammans med säljorganisation, ledning och samtliga andra medarbetare få vara med att förfina och utveckla Dustcontrol.


Peter Ufer tillträdde tjänsten som Försäljningschef Skandinavien den 2 maj.

 

Vår nya hållbarhetsfolder

Vi skapar hållbara värden för framtiden och en renare arbetsmiljö. 

Läs mer om hur vi som företag bidrar till en hållbar framtid i vår nya hållbarhetsfolder:


Klicka och läs hållbarhetsfoldern

 

DC Storm LPG

En gasdriven kraft att räkna med
 Propandriven – 8 timmars driftstid helt utan el och sladd.
 Kompakt och robust maskin för de tuffa jobben - var som helst.
 En mängd extra funktioner som usb-laddning, arbetslampa m.m.
 H-klassad. Godkänd för användning med hälsofarligt damm.
 Utrustad med HEPA H13-filter.
 Utrustad med longopac, säck eller tunna.

«  <  1  2  3  4  5  6  7  Nästa »  Sista »