Lediga tjänster

Dustcontrol AB utvecklar, tillverkar och marknadsför mobila stoftavskiljare samt kompletta system för punktutsugning till industrin. Företaget grundades 1972 och har idag 170 anställda och koncernen omsätter ca 326MSEK.
Företagets affärsidé är att tillgodose kundernas behov av renare och effektivare produktion och mer hälsosam arbetsmiljö genom att utveckla, tillverka och sälja sugsystem för damm, rök och spån. Dustcontrol bedriver
internationell verksamhet i form av egna dotterbolag i USA, Tyskland, Finland, Österrike och England samt har representation genom partners på ytterligare 30 marknader.


 

Till vårt huvudkontor i Norsborg söker vi:

UTVECKLINGSINGENJÖR MEKANIK

ARBETSUPPGIFTER
Som utvecklingsingenjör på Dustcontrol jobbar du i vår utvecklingsgrupp från tidig idéskiss till färdig produkt med fokus på konstruktion. Du kommer att ansvara för systemtekniska frågor i samband med såväl nyutveckling som produktvård.

Det är viktigt att du kan arbeta självständigt med stor initiativrikedom och att du kan kommunicera resultaten av utvecklingsarbetet samt testa lösningarna i vårt labb liksom att säkerställa att vi uppfyller kraven för vår utrustning på våra olika marknader.

I arbetsuppgifterna ingår:
- Konceptframtagning och mekanikutvecklingsarbete
- Konstruktion med SolidWorks
- Ta fram ritningsunderlag
- Bistå med kompetens för fortsatt utveckling av Dustcontrol stoftavskiljare

ERFARENHET & PERSONLIGHET
Vi söker dig som har en teknisk utbildning och med erfarenhet inom konstruktion och utvecklingsarbete. Det är meriterande om du har erfarenhet av luftteknik. Du har lätt för att samarbeta med andra och delar gärna med dig till andra av ditt tekniska kunnande. Du stimuleras av problemlösning och använder din kreativitet till att hitta nya lösningar. Du är driven, positiv och flexibel. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Uppfyller du inte alla våra önskemål, men tycker att jobbet passar dig – hör av dig ändå. Allra viktigast för oss är att hitta rätt person för uppgiften.

Tjänsten kräver att du talar och skriver engelska såväl som svenska obehindrat. Vill du veta mer om tjänsten kan du kontakta Peter Söderling, tel: 070 665 02 31. 

Ansökningshandlingar skickas via mail eller till:
Dustcontrol AB, Att: Johanna Hallqvist, Box 3088, 145 03 Norsborg eller johanna.hallqvist@dustcontrol.se - Märk ansökan "Utvecklingsingenjör".


 

Produktionstekniker El/Automation

Arbetsuppgifter och ansvarsområden: 

Vi söker en Produktionstekniker El/Automation till produktionsenheten på Dustcontrol i Norsborg.
Tjänsten är en ny tjänst och det finns därför stora möjligheter att själv påverka arbetsinnehållet, inom vissa gränser.
I din roll som produktionstekniker kommer du att arbeta med produktionsprocessen och kontinuerligt se över var man kan göra förbättringar, samt införa dessa.
Du kommer bland annat att arbeta med att bygga elskåp samt konfigurera och ladda programvara i PLC’er. Du kommer även arbeta med felsökning i färdiga elskåp inklusive PLC.
Du skall ha möjlighet att, vid behov, kunna resa och besöka våra kunder för att stötta med installation och felsökning. Våra kunder finns över hela världen.
Du ansvarar även för framtagning av instruktioner och utbilda personal inom ditt arbetsområde.

Din profil:

Som person tror vi att du är noggrann och tror på ordning och struktur.
Du är bra på att samarbeta på olika nivåer i företaget och kommunicerar tydligt, enkelt och effektivt. Förstår att samarbete är en av nycklarna till positiv framgång.
Har du även förmågan att se saker ur ett helhetsperspektiv samtidigt som du kan fokusera och arbeta dig igenom detaljer så kommer rollen att passa dig.

Vi ser också att:

 • Du har en relevant utbildning alternativt arbetslivserfarenhet inom produktionsteknik el/automation.
 • Du har minst elbehörighet på B-nivå
 • Du är en praktiskt lösningsinriktad och klurig person som gillar att umgås med människor och tål stress.
 • Om du har kunskap/erfarenhet om LEAN production är det meriterande.
 • Om du har tidigare kunskap av Jeeves och Crystal Report är det meriterande.
 • Du har förmåga att kommunicera på svenska och engelska i tal och skrift.

För ansökan och frågor kontakta Produktionschefen:
Göran Widolf, 08 531 940 46, goran.widolf@dustcontrol.se

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt. Vi gör löpande urval.


 

Försäljningschef Skandinavien

Arbetsbeskrivning
Som Försäljningschef hos oss på Dustcontrol har du försäljnings- och resultatansvar för utesäljarna som arbetar med våra kunder över hela landet, samt kontakten med våra återförsäljare i Danmark och Norge. Du har även ansvaret för att marknadsaktiviteter genomförs och uppfylls på bästa sätt med stöd från kollegor på vår marknadsavdelning. Du kommer definiera mål och förväntas att aktivt utveckla och öka omsättningen tillsammans med ditt säljteam. Rollen innebär stor närvaro ute på fältet hos våra kunder tillsammans med dina säljare vilket innebär en del övernattningar. Vi har vårt kontor och produktion i Norsborg.

Du kommer rapportera till vår VD och du ingår i ledningsgruppen.

Din profil

 • Du har gedigen erfarenhet från framgångsrik försäljning, gärna inom närliggande bransch.
 • Du har erfarenhet av personalledning med goda resultat.
 • Du är driven, resultatinriktad, strukturerad med ett stort affärssinne.
 • Som ledare är du prestigelös, har förmågan att coacha och engagera dina medarbetare på ett positivt, naturligt och vinnande sätt.
 • Du trivs med att ta egna initiativ och bygga långsiktiga relationer både med medarbetare och kunder.
 • Du har goda kunskaper inom Microsoft Office, är kommunikativ och uttrycker dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska.

Vi erbjuder
Dustcontrol är ett väletablerat, stabilt, familjärt företag och nu söker vi dig som vill vara med och påverka företagets fortsatta tillväxt. Vi erbjuder dig en spännande roll i ett härligt säljteam, tjänstebil och i övrigt marknadsmässiga villkor. Du kommer att ha en mycket central roll i en organisation som präglas av korta beslutsvägar.

Känner du igen dig i ovanstående och tycker att detta låter som en intressant utmaning är du varmt välkommen med din ansökan.

Kontakt
I den här rekryteringen samarbetar vi med Säljpoolen. Vill du ha ytterligare information är du välkommen att kontakta Ulf Hammar 070-606 31 00 eller Marie Gummerus 070-657 80 74. Urval och intervjuer sker löpande.

Välkommen med din ansökan!